Baharatlı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baharatı 1 kahve fincanı zeytinyağında en az altı saat kadar bekletin.
  2. Suyun yarısı ile mayayı bir kapta eritin. Un,mayalı su, kalan su (125 ml) ve zeytinyağında bekletilmiş baharatı ilave edin.
  3. 15 dakika kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp folyoya sarın. Oda ısısında 1.5 saat dinlendirin.
  4. Dinlenmiş hamurun gazını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde 12 dakika kadar tekrar yoğurun.
  5. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine yanyana (çiçek şeklinde) dizin.
  6. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin. Fırının en alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin.
  7. Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin. Alt bölümdeki kaba bir bardak kaynar su ekleyin. Yarım saat pişirin.
  8. Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak, ev yapımı çavdar ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği