Tepsi Galetası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tepsi Galetası Tarifi İçin

Malzemeler

Tepsi Galetası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu karıştırma kabına eleyerek aktarın. İnstant hamur mayası ve diğer malzemeleri ilave edin. Pürüzsüz ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru ikiye ayırın, üzerini örtün ve mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
  3. Mayalanan hamurları ayrı ayrı 1-2 dakika daha yoğurduktan sonra, un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
  4. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, bir tepsiye dizin ve oda ısısında ikinci kez mayalanması için 15 dakika daha bekletin.
  5. Mayalanan hamurların her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Hamuru yağlı kağıdın üzerine aktarın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, kıyılmış taze biberiyeyi, susamı ve çörek otunu serpin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
  6. Dinlendirdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna