Tam Buğday Unlu Mini Ispanaklı Kiş
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tam Buğday Unlu Mini Ispanaklı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Tam Buğday Unlu Mini Ispanaklı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabuğunu soyduğunuz soğanı zar şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Yıkayıp iyice süzdüğünüz ıspanak yapraklarını ve kapya biberi ekleyip birkaç dakika çevirin. Tuzunu, pul biberini, kremasını ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
  2. Hamuru için; unu ve tuzu harmanlayın. Tereyağını ilave edip yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tam buğday unu serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile mini tart kalıplarına sığacak şekilde açın.
  3. Hazırladığınız hamurları mini tart kalıplarına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerinde çatal yardımı ile hafifçe bastırarak delikler oluşturun ki, ön pişirme yaparken kabarmasın. Hamurları 180 dereceye ayarlı fırında, 8-10 dakika pişirin.
  4. Bu arada ıspanaklı karışıma peynirleri ekleyip harmanlayın.
  5. Tart hamurlarını fırından alın. Ispanaklı karışımdan yayın. Tekrar sıcak fırına verin. Peynirler eriyip kızarana dek pişirmeye devam edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tart Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kiş Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna