Külçe
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Külçe Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Açmak için

Iç harcı için

Külçe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unun yarısını geniş bir kaba eleyin. İnstant maya, tuz ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Kalan un ve suyu ilave edip sert kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün. Sıcak bir yerde 40 dakika dinlendirin.
  2. Külçelerin içi için gerekli olan unu yapışmaz yüzeyli bir tavada kokusu çıkıncaya kadar hafif kavurun. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve bol zeytinyağı sürdüğünüz bir tepsiye dizin. Bezeleri yağlanmış zeminde bir merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerlerine sırasıyla erittiğiniz tereyağı, az miktarda kavurulmuş un, yarımşar yemek kaşığı tahin, rezene tohumu, susam ve çörek otu serpin. Hamurun uzun kenarından iki santim kadar içe katlayıp her katına zeytinyağı sürerek hamuru rulo sarın. Elinizle çevirerek büküp içe doğru sarın ve gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  3. Mayalanması için ılık ortamda 15-20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna