Kepekli Unlu Kiş
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kepekli Unlu Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kepekli Unlu Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğuk tereyağını küp şeklinde doğrayıp unla birlikte mutfak robotunda kum haline gelene dek karıştırın.
  2. Zeytinyağını, süzme yoğurdu, yumurtaları, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Un serpilmiş tezgahın üzerinde bir parçasını merdane yardımı ile yarım santimden biraz daha ince olacak şekilde açın. Küçük yuvarlak kalıp yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Hamurları yağlanmış muffin kapların içine paylaştırın ve buzdolabında bekletin.
  3. İç malzemesi için; zeytinyağını tavada ısıtıp kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş havucu ve irice doğradığınız ıspanakları da sırasıyla ekleyerek kavurmaya devam edin. İç malzemeyi ocaktan alın. Soğuyunca tart hamurlarının içine paylaştırın.
  4. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Muskatı, kimyonu ve ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın. En son yumurtalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Diyet Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kiş Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna