Fındık Lahmacun
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ocakbaşı, restoran ve lokantalarda sık sık karşılaştığımız bir tarifle karşınızdayız. Kıymalı iç harç ve yufka ile mutfağınızda yeni tatlar denemeye ne dersiniz? Listedeki malzemeleri hazırladıktan sonra, fındık lahmacun yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Unutmadan, meşhur Antep lahmacun yapımına da göz atın.

Fındık Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

Fındık Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayçiçek yağı ve suyu bir kasede karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin ve yağlı karışımı üzerine sürün.
  2. Üzerine bir yufka daha serin ve tekrar yağlı karışımdan sürün. Son olarak üzerine diğer yufkayı kapatın.
  3. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile yufkaları kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  4. İç harcı için domates, biber ve soğanı küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın.
  5. Kestiğiniz yufkaların üzerine kıymalı harçtan ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna