Dolgulu Çıtır Lokmalar
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dolgulu Çıtır Lokmalar Tarifi İçin

Malzemeler

Dolgusu için

Kızartmak için

Dolgulu Çıtır Lokmalar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dolgusu için haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup bir karıştırma kabına alın. Kaşar loru ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. 
  2. Ekmek hamurunu unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle hafif açın ve üzerine çörek otu serpip tekrar yoğurun. Çörek otlu hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Yuvarlak bir kalıp yardımıyla hamurdan parçalar kesin. Yuvarlakların içine hazırladığınız iç harcından koyup kapatın ve tekrar yuvarlayın.Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. 
  3. Lokmaları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna