Bebek Kruvasan
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Avusturya kökenli bir lezzet olan kruvasan, Türkçe'de 'ay çöreği, hilal açması' anlamına gelir. İçi çikolatayla doldurulan veya sade bir şekilde sunulan kruvasan, kat kat hamurdan oluşur. Katlarının arası ise tereyağı ile yağlanır. Kahvenin yanında sunulabilir. Sevilen lezzetlerden biri olan kruvasanı bir de minik halini denemek isteyenleri böyle alalım.. Yemesi ve yapması oldukça keyifli olan bebek kruvasanlar için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 
Bebek Kruvasan Tarifi İçin

Malzemeler

Katmanlar için;

Üzeri için:

Bebek Kruvasan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya ve su bir kap içerisinde karıştırılır. 
  2. Şeker, un, yumurta ve maya karışımı eklenerek yoğurulur. 1 saat mayalandırılır. 
  3. Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür. 
  4. Her parça kendi içinde 8 parçaya bölünerek açılır, aralarına tereyağı sürülerek üst üste koyulur, bekletilir. 
  5. Dinlenen hamur açılır ve 16 eş üçgene bölünür. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Fransız Mutfağı Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna