Anasonlu Ve Üzümlü Çörek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Anasonlu Ve Üzümlü Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Anasonlu Ve Üzümlü Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı 1 tatlı kaşığı şekerle erittiğiniz ılık süt içinde bekletin. İyice karıştırıp üzerini örtün.
  2. Hamur yoğurma kabının içine kalan şekeri, tuzu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve anason tohumunu ekleyin. Harmanlayıp ortasını açın. Sütün içinde erittiğiniz mayalı karışımı ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve esnek bir hamur olması için azar azar ılık su ilave edin. Hamur hazır olduğunda suda bekletip, süzdüğünüz kuru üzümleri ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. En son zeytinyağı dökün. Tekrar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtün. Yarım saat mayalandırın.
  3. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serili yuvarlak bir kek kalıbının içine bitişik olacak şekilde yerleştirin. Üzerini örtüp mayalanması için yarım saat daha bekletin. En son hamurların üzerlerine ılık süt ile çırpılmış yumurta sarısı karışımından sürün. Anason tohumu serpin. 170 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna