Tulum Peynirli Kabak Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tulum Peynirli Kabak Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme

Üzeri için

Tulum Peynirli Kabak Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayayı ufalayıp ilave edin. Yaş mayanın üzerine 1 çay bardağı ayçiçeği yağı ve 1 su bardağı yoğurt suyunu ekleyin. Unun üzerine tuz ilave edin. Mayanın üzerine bir miktar ılık su ekleyip mayayı eritin. Unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Hamurları merdane ile açın. İç harç için soğanı ince doğrayın. Ayçiçeği yağını tavaya alıp soğanı ilave edin. Kabakları soyup üzerine rendeleyin. Tulum peynirini ilave edip pişirin. Kıyılmış dereotunu ekleyin. Açtığınız yufkaların birini yağlanmış fırın tepsisine yayın. Kabaklı iç harcı üzerine yayın. Üzerine diğer yufkayı kapatın. Yufkanın üzerine yumurta sarısı sürüp kare şeklinde kesin. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek