Taze Fasulyeli Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Fasulyeli Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

Taze Fasulyeli Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taze fasulyeleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup kıyın. margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
  2. Fasulye, bir tutam tuz ve 3 kaşık su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
  3. Lor peyniri, yumurta ve kaşar peynirinin yarısını bir kapta karıştırıp fasulyeli karışıma ilave edin. 
  4. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açarak inceltin. Üzerine hazırladığınız fasulyeli karışımı yayıp rulo şeklinde sarın. Alüminyum folyo ile sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  5. Rulo böreği bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine süt kremasını gezdirerek döküp kalan kaşar peynirini serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp doğranmış taze soğanla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Diğer Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek