Tava Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemesi yufka ve peynir olan tava böreği, Türk mutfaklarının meşhur lezzetlerinden biridir. Trakya'da 'sini' olarak anılan bu börek, ismini pişirme yönteminden alır. Yapımında otlu peynir veya kaşar peyniri de kullanılabilir. Sıvı yağ ile pişirildiği için, yağ ve karbonhidrat değeri bir hayli yüksektir. Bu nedenle küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir. Peki, mis gibi kokusuyla gönülleri fetheden bol peynirli tava böreği nasıl yapılır? Hazırsanız, nefis mi nefis tava böreği yapımına geçebiliriz.

1 Porsiyon Tava Böreği Kaç Kaloridir?

Tava Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Tava Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Gün sohbetlerinde tava böreğini, makarna salatası ve mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarifi doğru uygulamak için geniş bir tencere veya yapışmaz tava kullanın.
  • Yufkayı tavaya yerleştirirken kenarlarını sarkıtmaya özen gösterin. Bu sayede iç harcını koyduktan sonra daha rahat kapatabilirsiniz.
  • Dereotu ve peynir yerine, kıyma ya da patatesli iç harç hazırlayabilirsiniz.
  • Kullanacağınız beyaz peynire rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek böreğin lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Ayçiçek yerine tereyağı kullanarak böreğin yağ miktarını azaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Video Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek