Tahinli Ispanaklı Sac Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sac böreği, ince yufka ile yapılan gözleme çeşididir. Açılan hamurun içi tahin ve ıspanak ile doldurulur. Ardından uygun şekilde katlanarak sacın üzerinde önlü arkalı olacak şekilde kızartılır. Özellikle köy kahvaltılarının vazgeçilmezidir. İsteğe göre peynir ve patates gibi farklı harçlar da kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, tahinli ıspanaklı sac böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı çeşitleri olan patatesli gözleme ve otlu, ıspanaklı gözleme tarifine de göz atın.

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak bir ekmeğin içini ıslatın. Üzerine un ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde kenarda bekletin.
  3. 2 adet soğanı büyük büyük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  4. Üzerine pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. Bu esnada iri doğranmış ıspanakları da soğanlara ilave edin ve karıştırın.
  5. Tavanın kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Ispanaklı karışım soğuduğunda üzerine tahin ekleyerek karıştırın.
  7. Hamurdan küçük bezeler kopartın ve kare olacak şekilde açın.
  8. Hamurun içine hazırladığınız ıspanaklı iç harcı yerleştirin ve yayın.
  9. Hamuru kenarlardan kapatarak sacın üzerinde önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce ıspanakları güzelce sudan geçirin ve süzerek kurumasını bekleyin.
  • İç harcı hazırladıktan sonra mutlaka soğutun. Eğer harcı hamura sıcakken koyarsanız, hamurun kıvamı bozulacaktır.
  • Sacınız yoksa, yapışmaz teflon tavada kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tahinli ve Pekmezli Tarifler Ispanaklı Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek