Sütlü Gül Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Gül Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme için

Sos için

Sütlü Gül Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel böreği yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Sosisleri hafif haşlayıp önce uzunlamasına dörde sonra parmak uzunluğunda kesin. Domatesleri soyup küp doğrayın. Soganları soyup kıyın. Sivri biberin çekirdekli kısımlarını temizleyip dilimleyin.

Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Sosis, domates, sivri biber ve tuzu ekleyip domates suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.

Yufkalardan birini tezgahın üzerine serip 4 eşit üçgene kesin. Üçgenlerin üzerlerine fırça ile eritilmiş yağ sürüp kaşarpeyniri serpiştirin. İç malzemeden ilave edip rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Böreğin sosu için iki yumurta ve sütü bir kapta çırpıp hamurların üzerine gezdirin. Çörekotu ve susam serpin. Börekleri önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek