Soğanlı Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soğanlı Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Soğanlı Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuz, sıvıyağ, yumurta ve ılık su ilave edip hamuru yoğurun.
  2. Üzerine biraz sıvıyağ sürüp nemli bezle örtün ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  3. Soğanları ve sarımsağı temizleyip kıyın. Taze soğanları temizleyip ince halkalar halinde doğrayın.
  4. Margarinin yarısını eritip soğanları ve sarımsağı ilave edin. Birkaç dakika kavurup üzerine 3 kaşık un serpin.
  5. Karıştırıp kremayı ekleyin ve ocaktan alın. Tuz ve baharatı ekleyin. Kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Pazı yapraklarını temizleyin. Kaynar suda 10 dakika bekletip süzün ve doğrayın.
  6. Hamuru unlanmış zeminde dikdörtgen şeklinde ve 2 mm kalınlığında açın.
  7. Kalan margarini eritip hamurun üzerine sürün. Pazıyı hamurun üzerine yayın. Soğanlı iç malzemeyi yayıp hamuru rulo şeklinde sarın.
  8. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alınca 15 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek