Semizotlu Üçgen Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Semizotlu Üçgen Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Kızartmak için

Semizotlu Üçgen Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su hariç hamur için gerekli malzemeleri çukur bir kaba alın. Ilık suyu hamurun kıvamına göre ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örterek 45 dakika mayalandırın. Semizotunu ayıklayın. Soğanları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Ayıklayıp doğradığınız semizotu yapraklarını, soğanı, peyniri, nar ekşisini, ayçiçek yağında hafif kavurduğunuz dolmalık fıstığı, tuz ve baharatları kaseye alıp elinizle malzemeler özleşene kadar harmanlayın. Hamuru tezgaha alıp ikiye bölün. Üzerine un serpip yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Su bardağı yardımıyla daire şeklinde kesin. Ortasına harçtan paylaştırıp üçgen şekilde kapatın. Ayçiçek yağını ısıtın. Börekleri kızartın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Atıştırmalık Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek