Sebzeli Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Sebzeli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İç malzeme için sebzeleri zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpiştirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağı dışındaki hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırıp 10 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve birini unlanmış zeminde ince açın. Tereyağını eritip zeytinyağı ile karıştırın ve hamurun üzerine sürün. Zarf şeklinde kapatıp kenarda bekletin. Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız ilk hamuru tepsinin içine yayarak yerleştirin. Üzerine sebze harcını yayın. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirerek 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Börek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek