Pratik Su Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pratik Su Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Pratik Su Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için, beyaz peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın, kenara alın. Ayrı bir kapta yumurta, tuz, ayçiçek yağı ve sütü çırpın.
  2. İlk yufkayı yağlanmış bir fırın kabına, kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan 4 yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve yumurtalı harca bulayın.
  3. Buladığınız yufkaların yarısını, ilk kat yufkanın üzerine kapatın.
  4. Beyaz peynirli harcın tamamını yayın. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin içine doğru kapatın.
  5. Üzerine kalan yumurtalı harcı gezdirin. Buzdolabına alıp 1 saat beklettikten sonra böreği dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik su böreği tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek