Pratik Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pratik Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Krep için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Pratik Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, su, süt, yumurta ve diğer malzemeleri karıştırın. Krebinizin pürüzsüz olması için çırpma teli kullanın. Hazırladığınız hamurun ağzını kapatarak, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Krep tavanızı ısıtın ve ısınan tavayı bir parça zeytinyağıyla yağlayın. Hamurunuzdan 1 kepçe dökerek tavaya yayın. Hamurunuz bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  2. İç harcı hazırlamak için tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın. Soğan ve mantarları küp doğrayıp birkaç dakika soteleyin. Hindi kıymasını ekleyin ve sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Kreplerin içine harcı yerleştirin ve rulo şekilde sarın. Kürdan yardımıyla sabitleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Üzeri için küçük bir kasede zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Bir fırça yardımıyla rulo kreplerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek