Pırtık Börek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hazır yufka ile hazırlanan pırtık böreği, oldukça pratik bir börek çeşididir. İç harcı kaşar peyniri ile doldurulsa da, isteğe göre sucuk ve beyaz peynir de eklenebilir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, ortalama 30-35 dakika da sofralardaki yerini alan pırtık böreği tarifine geçebiliriz.

İç harcını doğal bir şekilde hazırlamak istiyorsanız, evde kaşar peyniri yapımına göz atabilirsiniz.

Pırtık Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Pırtık Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağlanmış cam fırın kabına 1 yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları ufak parçalara bölüp üzerine serpiştirin.
  2. Süt, yumurta ve peynirin yarısını bir kapta karıştırın. Karışımı yufkaların  üzerine döküp kalan peyniri serpiştirin.
  3. Tereyağını ufak parçalara bölüp yufkanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek