Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın. Pirinç yufkalarını 30 saniye kadar suda bekletip yumuşatın.
  2. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine aralarına yumurtalı karışımdan sürerek 5 kat yufka dizin.
  3. İç harcı için rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine kırmızı pul biber ve kekik serpip yufkaların üzerine yayın.
  4. Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı karışımdan sürerek dizin. Kalan yumurtalı karışımı son yufka katının üzerine sürün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.  
    Klasik çarşaf böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Glutensiz Tarifler Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Diyet Yemekleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek