Peynirli Ve Pastırmalı Kolay Börek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Peynirli ve pastırmalı kolay börek nasıl yapılır? Kolay böreğin iç harcında kaşar peyniri, eski peynir ve beyaz peynir olmak üzere 3 farklı peynir çeşidi kullanılır. Ayrıca ince dilimlenmiş pastırma ile lezzeti zenginleştirilmiştir. Listedeki malzemeler tamamsa, ortalama 30 dakika da hazırlanan peynirli ve pastırmalı kolay börek tarifine geçelim ve yeni tatlar keşfedelim.

Börek yapımında hazır peynir kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı kaşar peyniri ve beyaz peynir tariflerimizden yararlanabilirsiniz.

Peynirli Ve Pastırmalı Kolay Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Ve Pastırmalı Kolay Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç malzemeyi hazırlamak için; domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmayı ince şeritler halinde kesin.
  2. Sivri biberi doğrayın. Rendelenmiş peynirler, domates, biber ve pastırmayı bir kapta harmanlayın.
  3. Fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Süt, su ve yumurtayı bir kapta karıştırın.
  4. Bu karışımdan birkaç kaşık alarak yufkanın üzerine sürün. 2. ve 3. yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine hazırladığınız peynirli harcı yayın. Üzerine kalan yufkayı yerleştirin.
  5. Kalan sütlü karışımı böreğin üstüne gezdirerek yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Alternatif olarak çarşaf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek