Peynirli Ve Kremalı Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Ve Kremalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Ve Kremalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, krema ve tereyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaları bir kâsede çırpın.
  2. Sıcak sütlü karışımdan 3-4 kaşık ekleyip karışımı ılıtın. Yumurtayı tereyağlı süte ekleyip karıştırın.
  3. Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotunu kıyın. Kabak, dereotu ve peynirleri bir kapta harmanlayın. Sıcak sütlü karışıma ilave edip karıştırın.
  4. İlk yufkayı yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine bir kepçe dolusu sütlü karışımı yayın.
  5. Kalan yufkaları aralarına sütlü karışımdan ekleyip tepsiye yayın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Böreği başka bir tepsiye aktarıp 10 dakika daha pişirin. Yuvarlak bir kalıpla kesip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek