Peynirli Petek Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Petek Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Peynirli Petek Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su, zeytinyağı, toz şeker, maya, bir yumurta, mayonez ve tuzu yoğurma kabına alarak karıştırın. Unu yavaşça ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp 2 saat kadar dinlendirin. Ayrı bir kasede rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu bir kaşık yardımıyla karıştırın. Dinlenen hamuru unladığınız tezgah üzerine alarak elinizle büyük bir beze şekli verin. Bezeyi merdane yardımıyla geniş bir yuvarlak elde edecek şekilde açın. Yuvarlak şekilli bir kalıpla hamurdan daireler kesin. Kestiğiniz yuvarlak hamurların içerisine hazırladığınız peynirli harçtan koyun. Hamurun iki tarafından uçlarını bileştirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek