Peynirli Gül Böreği Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem göze hem damağa hitap eden şık sunumuyla sofraların yıldızı olan bu nefis börek, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olarak öne çıkar. Pratik hazırlanışı ve lezzetli iç harcıyla dikkat çeken peynirli gül böreği tarifi, hem günlük öğünlerde hem de özel davetlerde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. İç harcındaki peynir ve taze otların uyumuyla hazırlanan peynirli gül böreği tarifi, her lokmada hem çıtır hem de yumuşak dokusuyla eşsiz bir lezzet sunar. Peki; peynirli gül böreği nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Gonca Gül Böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon peynirli gül böreği 220 kaloridir.

Peynirli Gül Böreği Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

İç Harcı için:

Yufkaları Hazırlamak İçin:

Üzeri için:

Peynirli gül böreği tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

 Peynir:

Maydanoz:

Yufka:

Süt ve yağ karışımı:

Üzeri için:

Baharatlar:

Peynirli Gül Böreği Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu bir kasede karıştırın. İsteğe bağlı olarak karabiber ekleyebilirsiniz.
  2. Süt ve zeytinyağını karıştırın.
  3. Yufkayı tezgaha serin ve süt-yağ karışımından sürün. Yufkayı uzun şeritler halinde kesin.
  4. Şeritlerin geniş kenarına iç harçtan yerleştirip, yufkayı rulo şeklinde sarın. Uç kısmını altına alarak gül şeklinde dolayın.
  5. Doladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika alt üstü kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarıp biraz dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Böreği ılık veya oda sıcaklığında servis edin; böylece hem çıtır dokusu korunur hem de lezzeti ortaya çıkar.
  • Yanında çay, ayran veya yoğurt ile harika gider.
  • Kahvaltı ve çay saatlerinde şık bir sunum için börekleri gül şeklinde dizerek servis edin.
  • Sunumu renklendirmek için ortalarına birkaç taze maydanoz yaprağı veya kırmızı biber parçacıkları ekleyebilirsiniz.
  • Özel davetlerde böreği küçük porsiyonlar halinde servis ederek aperatif olarak sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yufkaları sıkı sarın: Gül şekli bozulmasın diye şeritleri eşit ve sıkı şekilde sarın.
  • İç harcı dengeli kullanın: Fazla peynir böreğin dağılmasına neden olabilir.
  • Süt-yağ karışımı kullanın: Yufkaların arasına sürmek hem çıtır hem de yumuşak bir doku sağlar.
  • Üzeri çıtır olsun istersen fırından çıktıktan sonra mutfak bezi örtmeyin; daha yumuşak bir börek istersen bezle örtün.
  • İsteğe bağlı olarak baharat veya otlar (karabiber, dereotu) ekleyerek aromayı artırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Makarna Böreği Tarifi
Soya Soslu Balık Böreği
İçli Börek Tarifi
Pastırmalı Kalem Böreği Tarifi
3 Peynirli Puf Börek Tarifi
Ispanaklı Açık Börek Tarifi