Patlıcanlı Ve Kıymalı Simit Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Ve Kıymalı Simit Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Patlıcanlı Ve Kıymalı Simit Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Kıymayı yağsız tavada kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan ve kırmızıbiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Patlıcanları da ilave edip kavurun. Son olarak tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğuyunca rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yumurta, süt ve ayçiçeği yağını derin bir kapta çırpın. Ortası delik kek kalıbını yağlayın. Bir yufkayı kek kalıbının içine yerleştirerek kalıbın dışına çıkacak şekilde yayın. Yufkanın orta kısmını kek kalıbına göre koparın. Üzerine yumurtalı harcı gezdirin. İkinci yufkayı yarıya bölüp kalıba döşeyin. Üzerine tekrar yumurtalı harcı gezdirin. Patlıcanlı ve kıymalı harçtan üzerine serpin. Üç yufkayı da yarıya bölüp böreğin üzerine yerleştirin ve yumurtalı harcı üzerine dökün. Kıymalı ve patlıcanlı harcı üzerine serpin. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Kalıptan dışarıya taşan yufkaları üzerine kapatın. Kalan yumurtalı harcı üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp üzerine inci kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek