Patatesli Ve Peynirli Top Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Peynirli Top Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç malzemesi için:

Üzeri için:

Patatesli Ve Peynirli Top Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için elenmiş unu, oda ısısında yumuşamış margarini, sirkeyi, rendelenmiş mozzarella peynirini, suyu ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Hamuru yoğurun, mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp bir kaba yerleştirin. Üzerlerini kapatıp buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin.
  2. İç malzemesi için haşlanmış patatesi ezip püre haline getirin. Yumurta akını, kıyılmış maydanozu ve bir tutam tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın. Ortasına patatesli karışımdan yerleştirin. Top şeklinde hamuru toparlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp rendelenmiş hellim peyniri serpin. 170 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarana kadar pis¸irin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Börek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek