Patatesli Ve Lor Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patates ve lor peynirini bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Hamur işi tariflerinde sık sık yer verilen  bu ikiliyi, bu kez börek yapımı için kullanıyoruz. Malzemeler hazırsa, yaklaşık 1 saatte sofralardaki yerini alan patatesli ve lor peynirli börek tarifine geçebiliriz.

Farklı bir tat için çarşaf böreği tarifini deneyebilirsiniz. Börek yapımında hazır malzemeler kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı beyaz peynir ve lor peyniri tarifine göz atarak kendi peynirlerinizi hazırlayabilirsiniz.

Patatesli Ve Lor Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Lor Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları ufak doğrayın. Patatesleri ufak küp doğrayıp az su ve soğanlarla bir tencerede pişirin. Lor peyniri ve baharatları ekleyip harmanlayın.
  2. Bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları karıştırın. Üç yufkanın arasına sütlü karışımı sürüp üst üste dizin. Sekiz üçgen elde edecek şekilde kesin.
  3. Peynirli, patatesli harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Kalan üç yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
  4. Rulo böreklerin üzerlerine zeytinyağı sürüp önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek