Patatesli Bahar Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Bahar Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Biberli sos için

Patatesli Bahar Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Noodle’ı tuzlu sıcak suda haşlayıp suyunu süzün. Taze soğan, pazı yaprakları ve naneyi ince kıyın.
  2. Havuçları ve patatesleri jülyen doğrayın. Bir tavada fındık yağını ısıtıp zencefil ve taze soğanları kavurun.
  3. Havuç, patates, pazı, soya filizi, nane, kişniş ve soya sosunu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  4. Noodle ilave edin. Sos için, biberleri temizleyip doğrayın. Şeker, elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı suyu sos tenceresine alın.
  5. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Ocağın ısısını artırıp hafif bir şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin.
  6. Biberleri ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın. Yufkaların her birini üçgen olarak 8 eşit parçaya kesin.
  7. Sebzeli harçtan birer yemek kaşığı alıp yufkaların geniş kenarlarına paylaştırın.
  8. Sigara böreği gibi sarıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Biberli sos ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Patatesli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek