Nohutlu Denizli Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Denizli Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Yufka sosu için:

Nohutlu Denizli Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Haşlanmış nohutları mutfak robotunda püre haline getirin. Üzerine, yemeklik doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları, maydanozu, tuzu ve diğer baharatları ekleyerek bütün malzemeyi robotta tekrar çekin.
  2. Diğer taraftan yufkaları tezgahın üzerine üst üste serin; önce 2’ye, sonra 4’e bölerek 8 eşit parçaya ayırın.
  3. Yufkaların sosunu hazırlamak için yoğurt, süt, zeytinyağı ve yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Hazırladığınız sosu fırçayla bütün yufkaların üzerine sürün.
  4. Yufkaların uzun kenarına hazırladığınız yoğurtlu harçtan 2 tatlı kaşığı kadar koyup sigara böreği gibi sarın.
  5. Börekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizip kalan yufka sosunu da üzerine sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar, en az 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek