Maydanozlu Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Maydanozlu Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İç harcı için

Maydanozlu Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı kıyıp zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Küçük kesilmiş kuru domates, lor peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın. Yufkalardan birini tezgaha serin. 4 eşit parçaya kesip dikdörtgenler elde edin. Yufkaların kenarlarına iç harçtan ekleyip rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı, kaymak ve sütü bir kasede karıştırın. Böreklerin üzerine bu karışımı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek