Lahanalı Üstü Açık Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lahanalı Üstü Açık Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Aralarına sürmek için:

Lahanalı Üstü Açık Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için gerekli olan malzemeleri derinbir karıştırma kabına alın ve çok sert olmayanpürüzsüz bir hamur elde edecek şekildeyoğurun. Üzerini streç ?lm ile örtüp yarım saatmayalanmaya bırakın.
  2. İç harcı için lahanayı ince ince kıyın. Soğanıyemeklik doğrayın ve bir tencereye alın. Sıvıyağı ilave edip sotelemeye başlayın. Kıymayıekleyip sotelemeye devam edin. İnce kıydığınızlahanaları da ekleyip, lahanalar yumuşayanakadar soteleyin. Tuz ve baharatları ilave edipkarıştırın. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun.
  3. Mayalanan hamuru 9 eşit bezeye bölün.Ha?f unlanmış zeminde 3’er bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. 3. yufkanın üzerine yağ sürmeden oklava ile tepsinin kenarlarından10’ar santim sarkacak büyüklükte ince açın.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Diğer 3’erli bezeleri deaynı şekilde ince açıp arasını yağlayarak tepsiye yerleştirin.
  4. Tepsinin kenarından sarkan kısmın iç tarafarına rendelenmiş peynir serpin. Peynirli kenarları pile pile katlayarak tepsinin içine doğru kapatın. Ortada oluşan boşluğa da hazırladığınız lahanalı ve kıymalı harcı yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirin.Kızardıktan sonra fırın ısısını 170’e düşürüp üzerini yağlı kağıt ile örtün ve 10-15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek