Lahana Böreği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan lahana, beyaz lahana salatası gibi tariflerde sık sık kullanılır. Bağışıklığı güçlendiren bu besin, zayıflamaya yardımcı olduğu için diyet menülerinde de yer verilir. Klasik börek tariflerinden sıkılanlar için, kıyma ve lahanayı bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tat çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, ortalama 1 saatte sofralardaki yerini alan lahanalı börek tarifine geçebiliriz.

Yeni tatlar keşfetmek için ıspanaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Lahana Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Sosu için

Lahana Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için; yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun.
  2. İnce doğradığınız lahana ve rendelediğiniz havucu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 10-12 dakika kadar pişirin. Ilınması için 15-20 dakika bekletin. 
  3. Yufkalardan bir tanesini mutfak tezgahına serin. Üzerine iç harcından yayın. Kenarlarını hafifçe içe katlayarak rulo şeklinde sarın.
  4. Sardığınız rulodan 2 cm genişliğinde parçalar kesip yağlı kağıt serili bir fırın kabına dik olarak yerleştirin. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayın. 
  5. Sosu için; yumurtalar, süt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  6. Sosu hazırladığınız böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek