Kremalı Patates Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Patates Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kremalı Patates Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın. İki yufkayı aralarına zeytinyağı sürerek dikdörtgen bir fırın kalıbına kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Patateslerin kabuğunu soyup yuvarlak dilimleyin. Ezilmiş sarımsak, süt muskat, tuz, karabiber ve kremayı bir kasede karıştırın. Karışımı dilim patateslerin üzerine ekleyin. Kremalı patatesleri aralarına yufka parçaları da ekleyerek tepsiye dizin. Tepsinin kenarındaki yufkayı patateslerin üzerine kapatın. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek