Kıymalı Ve Peynirli Açık Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Ve Peynirli Açık Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Kıymalı Ve Peynirli Açık Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanları yemeklik doğrayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Önce kıymayı kavurun. Soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra ocaktan alın. Karışımın sıcaklığı azaldıktan sonra peyniri ilave edip karıştırın. Oda ısısında yumuşattığınız kare milföylerin kenarından yarım santim boşluk bıraktıktan sonra (paralel) karşılıklı iki ucuna uzun kesik atın. Kesikleri çapraz iki köşeden birbirinin üzerinden geçirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp susam serpin. Ortasına hazırladığınız harçtan paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek