Kıymalı Semizotlu Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Semizotlu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Sosu için:

Kıymalı Semizotlu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için soğanları yemeklik doğrayın. Semizotunu yıkayıp, ince doğrayın. Zeytinyağını ve kıymayı bir tavada 5 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin, ocaktan alıp soğutun.
  2. Sos için büyük bir kasede su, un ve zeytinyağını karıştırıp çırpın. Fırın tepsisine bir kat yufkayı, kenarları dışa taşacak şekilde serin. Unlu su karışımından yarım kepçe alarak yufkanın üzerine gezdirin. İkinci yufkayı buruşturarak serin. Tekrar yarım kepçe sos ve kıymalı harcın yarısını serin. Üçüncü yufkayı koyun ve yeniden üzerine sos ve kıymalı harcın tümünü serin. Son yufkayı yine buruşturarak serip, en alttaki yufkanın uçlarını üzerine kapatın. Dilimleyin ve kalan unlu sosu gezdirip, susamı serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  3. Pazı, hindiba ve ısırgan ile hazırlanan otlu börek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek