Kıymalı Bohça Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Bohça Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harç için

Kızartmak için

Kıymalı Bohça Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet çay davetleriniz için harika tarifler sunuyor. Mayayı sütle birlikte bir kaba alıp karıştırın. Yoğurt, yumurta, şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin. Soğanları ve domatesleri temizleyip küçük doğrayın. Biber ve maydanozu temizleyip kıyın. Kıyma, 1 çay bardağı su, soğan, salçalar, domates, maydanoz, biber, karabiber, tuz ve kırmızı biberi bir kaba alıp yoğurun. Hamuru parçalara ayırıp kare şeklinde açın. Hamurun ortasına harcı paylaştırın. Kenarlarını içe doğru bohça şeklinde kapatın. Açılmaması için parmaklarınızla hamurların kenarlarını iyice yapıştırın. Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Böreklerin iki tarafını kızartıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek