Kimyonlu Patates Börekleri
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kimyonlu Patates Börekleri Tarifi İçin

Malzemeler

Kimyonlu Patates Börekleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patateslerin kabuklarını fırçalayarak temizleyin. Haşlayıp kabuklarını soyup püre şeklinde ezin. Ayçiçeği yağının yarısını tavaya alıp ısıtın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Yağa ekleyip kısık ateşte soteleyin. Kimyonu ilave edip sotelemeye devam edin. Patates püresine ekleyip karıştırın. Kişniş yapraklarını hafif iri doğrayın. Tuz ve karabiberle birlikte patates püresine ekleyip tekrar karıştırın. Püreyi buzdolabına alarak soğutun. Püre soğuduktan sonra buzdolabından alıp eşit parçalara bölün. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Zerdeçal ve kuru ekmek içlerini yassı bir kapta harmanlayın. Yumurtayı yassı bir kapta çırpın. Patates böreklerini çırpılmış yumurta ve baharat-ekmek karışımına bulayın. Kalan yağı tavada ısıtın. Böreklerin her iki yanını kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Yanında taze soğan ve kiraz domatesle birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek