Kestaneli Ve Bal Kabaklı Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Kuzey Yarım Küre olan kestane, ülkemizde en çok Marmara kıyılarında yetiştirilir. Genellikle sade tüketilen bu besin, tatlı ve hamur işi tariflerinde de kullanılır. Cadılar Bayramı ve yılbaşının sembolü haline gelen bal kabağı da, kış aylarında ilgi gören besinlerden biridir. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetine doyamayacağınız kestaneli ve bal kabaklı börek tarifine geçebiliriz.

Kestaneli Ve Bal Kabaklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzerine sürmek için

İç harcı için

Kestaneli Ve Bal Kabaklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, yaş mayayı elinizle parçalayıp 1 çay bardağı ılık sütün içinde karıştırın. 15 dakika bekleyin.
  2. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp mayalı sütü ekleyin. Şekeri, sıvı yağı ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın.
  3. Kalan sütü ve suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
  4. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için bal kabağını ve haşlanmış kestaneleri irice rendeleyin. Toz şekeri, tarçını ve kuru üzümü ekleyip harmanlayın.
  5. Dinlendirdiğiniz hamurun havasını almak için tekrar yoğurun ve 20 eşit bezeye bölün. Bezeleri tek tek unlanmış zeminde olabildiğince ince açın.
  6. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp bir kenarını ortaya doğru katlayın. Kenarına oklavayı yerleştirip üzerini kapatacak kadar yufkayı tekrar katlayın.
  7. Hazırladığınız iç harcı rulo halinde yufkanın üzerine yerleştirin ve oklavayla birlikte sarın. Hamurun iki ucundan tutup ortaya doğru büzdürerek oklavayı çıkartın.
  8. Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisinin ortasına yuvarlayarak yerleştirin. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
  9. Böreklerin üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Alt-üst kızardıktan sonra fırının ısısını 175 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve fırından alın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
  11. Kestaneli ve bal kabaklı böreği özel günlerde sunacaksanız, havuçlu tarçınlı kek ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kestaneli ve Bal Kabaklı Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamuru hazırladıktan sonra nemli bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirin.
  2. Dinlendirilmiş hamuru tekrardan yoğurun ve açmaya başlayın.
  3. Kestaneleri bir gece önceden suda bekletmek, daha kolay pişmesini ve yumuşamasını sağlayacaktır.
  4. Dilerseniz, böreğin üst kısmını çörek otu veya susam ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kestaneli ve Bal Kabaklı Börek Kaç Kaloridir?

  1. Kestaneli ve bal kabaklı böreğin bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü tüketilmelidir.

Çat kapı gelen misafirlere kısa sürede hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli börek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, ince yufkayla açılan çarşaf böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Diğer Tarifler Kabaklı Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek