Katıklı Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Katıklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Katıklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İç harcı için salça, süzme yoğurt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. İnce kıydığınız ıspanak, soğan ve lor peynirini ayrı bir karıştırma kabına harmanlayın. Salçalı harca ilave edip karıştırın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Üçgen parçalar kesip sivri ucu geniş kenara doğru çekerek büzdürün. Ortaya iç harcından koyup kenarlarını etrefına sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek