Ispanaklı Burma Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Burma Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ispanaklı iç harç için

Ispanaklı Burma Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ispanakları temizleyip bol suyla yıkayın. Süzgece alıp suyunu iyice süzün. Tencereye alıp bir miktar su ekleyin ve 4-5 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bıçakla kıyın. 60 gr tereyağını tavada eritin. Çam fıstıklarını ekleyip hafifçe kavurun. Soğanları kıyıp ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, tuz ve kıyılmış ıspanakları ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha kavurma işlemine devam edin. 100 gr tereyağını tavada eritin. Baklava yufkalarından bir tanesini tezgaha yayın. Üzerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün. Yufkanın üst tarafına bir parmak kalınlığında olacak şekilde ıspanaklı harçtan yayın. Yufkanın ucunu ıspanaklı harcın üzerine kapatın. Rulo şeklinde sardıktan sonra tekrar kendi etrafından sarıp tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsinin ortasında bulunan börek hamurunun çevresine sararak tepsiyi doldurun. Üzerine eritilmiş tereyağını fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek