Hazır Yufkadan Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz börek tarifleri mi arıyorsunuz. Sizler için nefis mi nefis bir tarifimiz var. Hazır yufka ile hazırlanan rulo börekleri isteğe göre farklı iç harçlarla birlikte sunabilirsiniz. Hazır yufka böreklerini hem fırında, hem de yağda kızartabilirsiniz. Hazır yufkadan börek nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak el açması patatesli börek ve tava böreği tarifini deneyin.

Hazır Yufkadan Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hazır Yufkadan Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosu için: Bir kabın içerisine süt, yağ, su ve yumurta beyazını alıp karıştırın.
  2. Üzerine tuz, pul biber ve naneyi ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
  3. İç harcı için: Maydanozları ince ince kıyın. Dilerseniz kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz.
  4. Kabın içerisine maydanoz ve peyniri ekleyerek elinizle harmanlayın.
  5. Bir yufkayı mutfak tezgahında açın. Üzerine fırça veya kaşık yardımıyla sosu sürün.
  6. Yufkayı ikiye katladıktan sonra tekrar sos sürün. Ardından iç harçtan ekleyin ve hafifçe yayın.
  7. Kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu, bıçakla 4-5 parçaya bölün.
  8. Her yufkayı aynı şekilde doldurup parçalara ayırın.
  9. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
  10. Börekleri aralıklı olarak dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
  11. Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
  12. Hazır yufkadan börekleri ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Börek yapımında günlük taze yufkalardan kullanmaya özen gösterin.
  2. İç harcında, isteğe göre patates, ıspanak veya kıyma kullanabilirsiniz.
  3. Börekleri kızartmak için; yufkaları sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın.
  4. Eğer kızartma işlemi uygulayacaksanız, börekleri piştikten sonra kağıt havluda bekletin.
  5. Böreğin üzerine isteğe göre susam ve çörek otu ekleyebilirsiniz.
  6. Hazırladığınız yufkalı böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız, fırına koymadan önce keskin bir bıçakla iri dilimler halinde kesin ve oda ısısında en az yarım saat bekletin.

1 Porsiyon Hazır Yufkadan Börek Kaç Kalori?

  1. Hazır yufkadan börek tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 325 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek