Güllaç Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Güllaç Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harcı için

Güllaç Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları kaseye kırın. Ilık süt, tuz ve yağı ekleyip karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.
  2. Güllaç yapraklarının yarısını iri parçalar halinde kırın ve aralarına hazırladığınız karışımdan dökerek tepsiye dizin.
  3. Kırmızı biberleri ince şeritler halinde doğrayıp 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ile soteleyin. Lor peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  4. Karışımı tepsideki güllaçların üzerine yayın. Kalan güllaç yapraklarını da kırarak ve sos ile ıslatarak üzerine kapatın.
  5. Kalan sosu üzerine gezdirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Güllaç yapraklarını tatlı yapımında kullanmak istiyorsanız, Ramazan'ın şenlikçisi nefis cevizli güllaç tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek