Fesleğenli Ve Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fesleğenli Ve Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Üzeri için

Fesleğenli Ve Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, şeker, tuz ve mayayı bir kapta harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp su, süt, ayçiçekyağı ve yumurtayı ekleyip 5 dakika yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru bezelere ayırın ve her bir bezenin üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Elinizi hamurun üzerinde yuvarlayarak incecik açın ve rulo şeklinde sarıp kendi etrafında dolayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip ortalarını hafif çukurlaştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peynir ve kıyılmış fesleğeni karıştırıp hamurların ortasına paylaştırın. Domates ve biber dilimleri yerleştirip 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek