Etli Ve Yoğurt Soslu Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Ve Yoğurt Soslu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Etli Ve Yoğurt Soslu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Böreğin iç harcı için iki yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Küçük kesilmiş etleri ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20-25 dakika pişirin. Üzerinde biriken köpükleri bir kaşıkla temizleyin. Suyu çekip etler pişince tencereyi ocaktan alın. Yoğurt, yumurtalar, muskat, tuz ve limon suyunu bir kasede çırpın. Yufkaları yemek tabağı büyüklüğünde kesin. İkişer parçanın arasına ayçiçeği yağı sürüp yapıştırın. Yufkayı yağlanmış kase şeklindeki metal kalıplara kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Etleri içlerine paylaştırıp yoğurtlu sostan gezdirin. Yufkanın kenarlarını harcın üzerine doğru kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek