Etli Ay Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Ay Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harcı için

Üzeri için

Etli Ay Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
  3. Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Soğanı ve biberleri ince kıyın.
  4. Bir tavada zeytinyağında soteleyin. Yumuşayınca minik doğradığınız etleri ilave edin. Pişmeye yakın domatesleri ekleyin.
  5. Domatesler de yumuşayınca tuzla tatlandırın ve ocaktan alın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın.
  6. İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
  7. 180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Et Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek