Elmalı Talaş Böreği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Talaş Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Talaş Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Elmaları soyun. Dörde kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Elmaları ince uzun dilimler halinde doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine tozşeker serpip kısık ateşte arada bir karıştırarak hafif yumuşayana kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Milföyleri merdane ile açarak biraz büyütün. Ortalarına elmalı karışımı paylaştırıp 4 hamurun 4 köşesini ortada birleştirin. Diğer 4 hamurun 4 köşesini bohça gibi uçları üst üste gelecek şekilde kapatın.

Yağlanmış fırın tepsisine bohça şeklinde kapatılmış 4 hamuru, birleşme yeri altta kalacak şekilde dizin. Uçları üstte birleştirilmiş olan diğer dördünü ise uçları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine fırça ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik talaş böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek