Damat Paçası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rumeli mutfağından Trakya'ya yayılan bu yemek, düğün ve bayramlarda servis edilir. 'Yokluk yemeği' olarak da bilinir. Özellikle düğünlerde hazırlanırken içerisine bir adet altın konulur. Yemeği yerken altın kimin kaşığına gelirse, onun kısmeti olarak görülür. Hazırsanız, hikayesi gibi lezzeti de güzel olan damat paçası tarifine başlayabiliriz.

Balkan mutfağında sık sık yer verilen çarşaf böreği tarifine göz atmayı unutmayın. Daha fazlası için börek tarifleri sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Damat Paçası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Damat Paçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etini haşlayın. Eti kemiklerinden ayırıp küçük parçalara ayırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk etini haşladığınız suyu tel süzgeçten geçirin.
  2. Yufkayı düz bir zemine serip üzerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün. Bıçak yardımıyla dört eşit parçaya ayırın.
  3. Parçaların geniş kenarlarına tavuklu harçtan bir miktar koyarak rulo şeklinde sarın. Ruloları bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak hale getirin.
  4. Hazırladığınız börekleri daha önceden margarinle yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında börekleri pişirin.
  5. Un, yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tavuk suyunu bir tencerede çırpma teli ile karıştırarak ve ağır ateşte pişirerek kıvamlı bir sos hazırlayın.
  6. Börekleri fırından çıkardıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerine dökün ve 5 dakika daha pişirin.
  7. Kenarda soğuttuğunuz sosa sirke ilave ederek karıştırın. Börekleri fırından alıp sosu üzerine dökün. Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyin. Böreklerin üzerine dökerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Osmanlı Mutfağı Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Tavuk Yemekleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek