Çardak Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çardak Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Çardak Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İki yemek kaşığı ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Etleri ilave edip soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Biberleri küçük doğrayın. Etler yumuşayınca soğanlarla biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. İyice pişince baharat ve tuzu ilave edip ocaktan alın. İnce kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. Yufkaları 8 eşit üçgene bölün. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız harçtan paylaştırıp sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısımlarını hafif ıslatarak kapatın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Börekleri bu yağda kızartıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirin. Tereyağını tavada eritip kırmızı pul biber ilave ederek, yoğurdun üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek