Bolu Usulü Kıymalı Kömbe
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bolu Usulü Kıymalı Kömbe Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Bolu Usulü Kıymalı Kömbe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Geniş bir yoğurma kabına ılık su, süt, şeker ve mayayı alın ve maya eriyinceye kadar karıştırın. Yoğurt, tuz ve azar azar unu ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısını unlanmış tezgahta ince açın. Hamurun her tarafına dağılacak şekilde fırça ile yağ sürün. Alt ve üst kenarını ortaya doğru katlayın. Tekrar üzerine yağ sürüp sağ kenarını ortaya doğru katlayın. Üzerine yağ sürerek sol kenarı da katlayın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın ve kenarda bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. İnce doğranmış sivri biberler ile küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Hamurlardan birini tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine kıymalı harcı yayıp diğer hamuru da açarak kıymanın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Yumurta sarısına yağ ekleyip hamurun üzerine sürün ve kare dilimlere ayırın. 190 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek